Tattoo Machine

SKÖTSEL AV TATUERING

Vilken typ av färg som injiceras i huden, vilka rutiner som upprätthålls under behandlingen och information om hur en nygjord tatuering ska skötas är lika viktig som artistens arbete med er hud, 

men inte så komplicerad som man kan tro....

Först, - Glöm allt Ni har läst på forum på nätet!

En tatuering är först och främst ett sår och som alla sår behöver det få läka i lugn och ro.

Avsätt gärna en stund för att läsa varför man aldrig får täcka en tatuering ( eller något annat sår) med plast som "gladpack".

*  När tatueringen är klar tvättas huden av med en mild tvållösning och en skyddande salva läggs på.

*  Tatueringen bandageras med höggradigt rena kompresser och dessa ska sitta på i 1 - 4 timmar.

Avlägsna kompressen och tvätta rent tatueringen och området runt den med tvål och vatten.

* Lufttorka din tatuering. Använd inga gamla handdukar då de innehåller bakterier.

* Smörj sedan in tatueringen med ett tunt lager av salvan Bepanthen. Lägg inte på för mycket då det resulterar i att skorpan blir mättad med fukt och blir mjuk och svampig.

* Lägg därefter på ny salva morgon och kväll.

* Håll tatueringen torr och ren under dagen - pilla inte.

En tatuering sköts alltså som ett helt vanligt sår.

 

Viktigast är att tatueringen hålls torr och ren. 

Pilla inte på skorpan eftersom bakterier på dina fingrar är din största fiende.

Man kan duscha som vanligt men snabba och korta duschar.

Stäng aldrig in en läkande tatuering i plast eller för trånga kläder. Huden måste ha möjligheten att "andas".

Undvik bad, bastu och solbad tills tatueringen har läkt.

Att däremot vara ute i solen med en nygjord tatuering är inga problem. 

När arbetet med tatueringen är klart i studion är det nu Ert ansvar att sköta tatueringen på det föreslagna sättet för att undvika att förstöra tatuering med en infektion.

Lycka till med er nya tatuering!

Butterfly Tattoo

FRÅGOR ?

Det har i alla tider funnits mystik och myter om tatueringar, om vad färgen innehåller och hur ont det gör. Tyvärr är just information om tatueringar på internet mer vilseledande än upplysande och sorgligt nog gör reality-serier om tatuering inte saken bättre.

 

Studion står därför till förfogande och svarar på era frågor. 

Bästa sättet är att skicka ett meddelande till studion så kommer svaret inom 24 h (under vardagar).

 

Klicka Här! 

ALDRIG PLAST KRING TATUERINGEN !

" Användandet av plast för att täcka en nygjord tatuering kan ha fått sin start på motorcykelträffar. Jag kommer ihåg att jag först lade märke till det under 70- och 80-talet. Nytatuerade människor pillade bort bandaget för att visa sina kompisar sina nya tatueringar och outbildade tatuerare knäckte idén med ett "syns-igenom-plasten"-bandage. Inga fler ursäkter att pilla bort bandaget längre. Blodsmitta var inte ett stort problem under den tidsperioden. Tyvärr har tatuerare missat dagens faror och fortsatt denna felfyllda praktik.

Vad är problemet?
Problemet är att plastomläggningar skapar en tillsluten miljö vilket innebär att ingen luft varken går in eller ut.

Detta håller alla kroppsvätskor i en pöl uppe på huden. Den ytan kan generera en temperatur på upp till 40 grader vilket är en perfekt tillväxtmiljö för bakterier. Er nya tatuering har förvandlats till ett bakterieväxthus. Trevligt, va?

Den ansamlingen av kroppsvätska - alla vätskor måste rinna nedåt och det är till nederkanten av plastomläggningen.

Där kommer den att läcka ut och komma i kontakt med människor och ytor och på så sätt skapar man en multi-kontaminerad miljö. Att tejpa en bit hushållspapper vid kanten av plasten kommer inte att få tatueringen att sluta läcka eller att hindra uppbyggnaden av temperaturen.

 

Vill du gnugga dig mot någons kroppsvätska?
Jag besökte nyligen en studio där en plastomlagd klient satt i väntrummet med kroppsvätskan rinnande längs med armen ner i soffans textilmaterial. Snacka om en kontaminerad miljö. Om en sådan olycklig person kommer in i vår studio ber vi dem artigt att avlägsna sig eftersom vi inte vill ha deras kroppsvätskor på varken golv eller möbler. Jag skickar också med dem en kopia på den här artikeln, som de kan ta med till sin tatuerare som uppenbarligen inte är utbildad angående blodburna patogener.

 

Det är inte bara äckligt, det kan vara olagligt!
De flesta statliga tatueringsregler, som våra på Hawaii, specificerar vilken typ av bandage man får använda. Hawaii Department of Health Regulation 11-17-10-H “: Hela området måste täckas med sterilt bandage och tejpas.

Det är till och med en av frågorna på testet för vår tatueringslicens.

Användningen av plastomläggningar är inte bara olagligt i de flesta stater utan också en billig förolämpning till kunden som förtjänar en bättre start på sin läkning. Vad kostar ett riktigt bandage? Hur prissätter man att förhindra kontaminering? Plastomläggningar är förbjuden på seriösa tatueringsmässor.  National Tattoo Association och the Alliance of Professional Tattooists har förbjudit användandet på deras shower. Det är dags att alla anordnare av mässor utbildar sig och förbjuder denna utbredda plastpraktik.

Skydda dig.
Innan Ni, som kund, skaffar er nästa tatuering - se till att kontrollera studion. Om studion använder plast runt tatueringen är det dags att leta upp en studio där man har brytt sig om att utbilda sig och där rutinerna är genomtänkta.

Om studion inte ens kan sätta rätt bandage runt tatueringen, vilka andra fel gör de i restan av proceduren?

 

 

Peggy Sucher
Skin Deep Tattoo Waikiki
Security Director, National Tattoo Assn
Member, Alliance of Professional Tattooists                                                      

( Texten är fritt översatt )