TV5 (kopia) kopiera.jpg
Hygien.jpg

Hygien och rutiner

Välkomna till Framtiden.

Nu tar vi allt till nästa nivå: De gamla högljudda maskinerna är borta och ersatta med tysta maskiner som känner av hudens beskaffenhet. Dessa maskiner minskar risken för korskontaminering då de är trådlösa. 

Hygien och rutiner kring tatuering är en stor del av hjärtat i den dagliga verksamheten.

Rutinerna i studion är uppbyggda för att förhindra och eliminera all sorts smitta och kontaminering.

Lokalen, som har ett godkänt temperatur-reglerat ventilationssystem, rengörs varje morgon och mellan varje klient. 

Alla ytor i behandlingsdelen, som är avskild, behandlas med ytdesinfektion av högsta klass.

Artisten använder nithrilhandskar under hela processen och dessa byts vid behov och oftare än nödvändigt.

Inför tatueringen skyddas all utrustning med vegansk "plast"film och engångsskydd för grepp om maskiner.

Alla nålpatroner är engångsmaterial och förpassas efter användande i säker smittskyddad behållare föråtervinning.

Med hygienrutinerna i studion har Evildesign därför arbetat bort behovet av en steriliseringsmaskin, då materialet levereras EO-gas eller Gamma  sterilt - den högsta graden av steril utrustning.

Hygienrutinerna ses över varje år för att kontrollera om något kan förbättras.

Studion arbetar också för ett hållbart klimat genom att all plast ersätts med miljövänliga alternativ och att konsumtionen av papper hålls nere med digitala medel, åtgärder som sänker studions miljöavtryck.

 
sköta.jpg

Skötsel av tatuering

Först av allt - glöm allt ni har läst på forum på internet.

En tatuering är först och främst ett sår och som alla sår behöver det få läka i lugn och ro.

Avsätt gärna en stund för att läsa artikeln om varför man aldrig får använda plast runt en tatuering.

Skötsel:

* När tatueringen är klar tvättas huden med en mild tvållösning och en skyddande salva appliceras.

* Tatueringen bandageras med höggradigt rena kompresser och dessa ska sitta i 1 - 4 timmar.

* Avlägsna kompressen och tvätta rent tatueringen och området runt den med tvål och vatten.

* Lufttorka din tatuering eftersom handdukar kan innehålla bakterier.

* Smörj in tatueringen med ett tunt lager av salvan Bepanthen. Applicera inte för mycket då det resulterar i att man mättar skorpan med fukt och den blir svampig och mjuk.

* Applicera bara ny salva morgon och kväll.

* Håll tatueringen torr och ren. Pilla inte.

En tatuering sköts som ett vanligt sår och det viktigaste är att den hålls torr och ren. Bakterier på fingrarna är er största fiende.

Duscha som vanligt men korta och snabba duschar, undvik bad, bastu och direkt sol under tiden tatueringen läker. Att vara ute i solen med en nygjord tatuering är inga som helst problem.

I övrigt kan man göra allt som vanligt.

När arbetet med tatueringen är klar i studion är det nu Ert ansvar att sköta den på det föreslagna sättet för att undvika problem.

Lycka till med er nya tatuering.

stopp.jpg

Aldrig plast runt en tatuering.

" Användandet av plast för att täcka en nygjord tatuering kan ha fått sin start på motorcykelträffar. Jag kommer ihåg att jag först lade märke till det under 70- och 80-talet. Nytatuerade människor pillade bort bandaget för att visa sina kompisar sina nya tatueringar och outbildade tatuerare knäckte idén med ett "syns-igenom-plasten"-bandage. Inga fler ursäkter att pilla bort bandaget längre. Blodsmitta var inte ett stort problem under den tidsperioden. Tyvärr har tatuerare missat dagens faror och fortsatt denna felfyllda praktik.

Vad är problemet?
Problemet är att plastomläggningar skapar en tillsluten miljö vilket innebär att ingen luft varken går in eller ut.

Detta håller alla kroppsvätskor i en pöl uppe på huden. Den ytan kan generera en temperatur på upp till 40 grader vilket är en perfekt tillväxtmiljö för bakterier. Er nya tatuering har förvandlats till ett bakterieväxthus. Trevligt, va?
Den ansamlingen av kroppsvätska - alla vätskor måste rinna nedåt och det är till nederkanten av plastomläggningen, kommer den att läcka ut och komma i kontakt med människor och ytor och på så sätt skapar man en multi-kontaminerad miljö. Att tejpa en bit hushållspapper vid kanten av plasten kommer inte att få tatueringen att sluta läcka eller att hindra uppbyggnaden av temperaturen.
 
Vill du gnugga dig mot någons kroppsvätska?
Jag besökte nyligen en studio där en plastomlagd klient satt i väntrummet med kroppsvätskan rinnande längs med armen ner i soffans textilmaterial. Snacka om en kontaminerad miljö. Om en sådan olycklig person kommer in i vår studio ber vi dem artigt att avlägsna sig eftersom vi inte vill ha deras kroppsvätskor på varken golv eller möbler. Jag skickar också med dem en kopia på den här artikeln, som de kan ta med till sin tatuerare som uppenbarligen inte är utbildad angående blodburna patogener.

 
Det är inte bara äckligt, det kan vara olagligt!
De flesta statliga tatueringsregler, som våra på Hawaii, specificerar vilken typ av bandage man får använda. Hawaii Department of Health Regulation 11-17-10-H “: Hela området måste täckas med sterilt bandage och tejpas.

Det är till och med en av frågorna på testet för vår tatueringslicens.
Användningen av plastomläggningar är inte bara olagligt i de flesta stater utan också en billig förolämpning till kunden som förtjänar en bättre start på sin läkning. Vad kostar ett riktigt bandage? Hur prissätter man att förhindra kontaminering? Plastomläggningar är förbjuden på seriösa tatueringsmässor.  National Tattoo Association och the Alliance of Professional Tattooists har förbjudit användandet på deras shower. Det är dags att alla anordnare av mässor utbildar sig och förbjuder denna utbredda plastpraktik.

Skydda dig.
Innan Ni, som kund, skaffar er nästa tatuering - se till att kontrollera studion. Om studion använder plast runt tatueringen är det dags att leta upp en studio där man har brytt sig om att utbilda sig och där rutinerna är genomtänkta.

Om studion inte ens kan sätta rätt bandage runt tatueringen, vilka andra fel gör de i restan av proceduren?
 
 
Peggy Sucher
Skin Deep Tattoo Waikiki
Security Director, National Tattoo Assn
Member, Alliance of Professional Tattooists                                                      

( Texten är fritt översatt )