Flicka med en Shoulder Tattoo
reach2022.jpg
Färg.jpg

Tatueringsfärg

Studions färger är alla godkända i enlighet med EUs nya REACH-förordning. (2022)

 

Nu är det dags. Efter många år med fantastiska färger som är ofarliga för huden och som inte testats på djur, är fria från farliga och cancerogena ämnen drar nu EU åt svångremmen för hela tatueringsbranschen. Drygt 300 000 professionella tatuerare i Europa måste helt enkelt byta ut alla sina pigment för att klara det nya reglementet. Detta är en direkt konsekvens av EU´s ovilja att lyssna på branschledande aktörer och nationella hälsoinstitut. Pigmenten som tidigare klarat EU´s gamla direktiv är fortfarande ofarliga men får alltså inte längre användas.

Evildesign förstår vikten av att reglera marknadens pigment då det finns aktörer som inte är lika nogräknade med människors hälsa och för att klienterna ska få det säkraste marknaden har att erbjuda. Studion välkomnar alla förbättringar.

Men ingen anledning till oro - Evildesign har nu bara REACH-godkända färger och arbetet fortsätter därför i ominskad takt med nu ännu bättre färger.

 

I ett steg att ytterligare försäkra sig om kvaliteten på pigment i tatueringsfärger erhåller ni vid besöket i studion, en fullständig dokumentation av vilka pigment som injiceras i huden - Evildesign´s Färgdeklaration. 

Detta infördes i studion redan 2019 men uppdateras nu.

Varje färgbehållare har ett tillverknings-id och denna märks vid öppningstillfället med datumet och kasseras efter senast 250 dagar.

Cruelfree.jpg
eggie.jpg
Plast.jpg