top of page
Flytande bubblor

EVILDESIGN

vanliga FRÅGOR

Är det något ni undrar över  - kontakta studion om ni inte hittar svaret.

 • Gör det ont att tatuera sig?
  Känslan är olika för alla och beroende på vart tatueringen ska sitta. Känslan handlar bara om vart nerverna sitter. En del är känsligare än andra och kvinnor klarar generellt mer smärta än män. Naturligtvis är det en nål rispar hudens övre lager - så det är inte helt smärtfritt. Det fina med hud är att huden domnar bort och att du känner mindre smärta ju längre tiden går. Ett riktmärke är oftast att där du är känslig för beröring eller kittlig - där upplever man att det gör ont. Känsliga ställen innefattar oftast områden runt bröst, revben och rumpa. Den vanligaste reaktionen är: - " Var det inte värre?! "
 • Kan man använda bedövningssalva på huden innan?
  Tyvärr är detta en felbehandling som har smugit sig in via tatuering av permanent-makeup. All sådan behandling kräver användandet av bedövning eftersom man inte skulle stå ut med smärtan annars. För all vanlig tatuering är salvan ett stort NEJ. Varför? Det första salvan gör med din hud är att likna med all annan form av bedövning, typ smärtstillande tabletter, droger och alkohol; Huden tappar sin elasticitet. Detta behövs under arbetet för att huden ska behålla pigmenet i huden, annars rinner pigmenet ut, eftersom hålet efter nålens genomträngning inte kan sluta sig igen. Du har alltså redan skaffat dig en blek och dassig tatuering, oavsett hur duktig artisten har varit. Det är därför man alltid gör två behandlingar inom permanent-makeup - för att första behandlingen inte fäster ordentligt pga bedövningen. En professionell artist märker oftast omgående om huden "inte hänger med" pga bedövning eller liknande och kommer säkerligen avbryta besöket eller kräva extra betalning för eventuell ifyllning efter läkning.
 • Vad kostar det?
  Priset hos Evildesign är tidsbaserat. Allt arbete under en timme har ett fast pris medan större eller detaljerade arbeten timdebiteras. För att säkrare få veta vad din tatuering kan landa på i pris, är det viktigt att maila bild eller förklara för artisten hur det ska se ut, hur stort det ska vara och vart det ska sitta. Artisten kan då lättare ge dig ett prisförslag.
 • Åldersgräns?
  Du måste ha fyllt 18 år för att tatuera dig. Målsmans intyg godkänns inte, av flera skäl. Tänk istället över dina tatueringsval tills dagen du fyller 18 år. Du hinner säkert ändra dig ett par gånger innan, och om du inte gör det är ditt val förmodligen helt rätt. Studion står till ert förfogande från din 18-års dag. Välkommen
 • Vad ska man tänka på innan man tatuerar sig?
  Det uppenbara svaret på frågan är givetvis motivet. Är du helt säker på hur du vill att den ska se ut? Kan du leva med ditt val av motiv resten av livet? Är placeringen klok nog? Tänk också på att motiv eller texter inte får vara för små eftersom de flesta tatueringar med åren "flyter ut" i huden. Ju mer detaljer på för liten yta - desto grötigare blir tatueringen med åren. En del detaljerade tatueringar håller sig snyggare om de är lite större och de går dessutom snabbare att göra. Med andra ord kan det till och med bli billigare att göra den större. Se till att planera tatueringen med din artist, låt artisten vara helt förberedd på hur tatueringen ska se ut och hur du vill ha resultatet. Om du har koll på detta är nästa steg att komma till studion hel och ren inför behandlingen. Kom utvilad och ta gärna med något som kan öka ditt blodsocker; en läsk eller godis och frukt.
 • Vilka öppettider har studion?
  Studion besöker ni säkrast vardagar mellan kl 09.00 - 11.00 och 12.30 - 17.00. Studion erbjuder lördagar men har bara öppet om det är bokat. Eftersom Evildesign bara jobbar med bokade kunder kan studion ha stängt tidigare, om dagens arbete är klart. Är ni osäkra om det är öppet - ring studion på 0480 - 411 236.
 • Har ni drop-in?
  Nej. Studion erbjuder inte drop-in och har inte gjort det på 20 år eftersom vi anser att drop-in tatueringar sällan är genomtänkta och oftast ångras inom en snar framtid. En tatuering kräver eftertanke innan man väljer rätt tatuering. Däremot händer det ibland att studion har återbudstider tillgängliga, trots långa väntetider. Tidigare fanns en återbudslista man kunde registrera sig på men då den blev lika lång som den vanliga bokningslistan, togs den bort. Kontakta studion - först till kvarn gäller.
 • Tar studion bort tatueringar?
  Nej, Att ta bort tatueringar görs idag med olika metoder, bl a laser. Det är en dyr och smärtsam process där till och med de stora klinikerna med över 20 års erfarenhet har problem med att få bort tatueringar på ett bra sätt. Processen att ta bort en tatuering är också lång eftersom huden måste återhämta sig mellan gångerna. Vänd er därför till kliniker som arbetat med laserborttagning länge. Riskerna med att välja billiga alternativ resulterar oftast i ett dåligt utfört jobb. Alternativet är att tatuera över den gamla tatueringen. En s k cover-up. Här är det viktigt med att vara införstådd med att mörk färg måste täckas med mörkare färg. Allt annat "lyser" igenom. En tumregel är att de flesta motiv måste vara ca 2,5 gånger så stora som det som ska täckas, men i lyckosamma fall kan man behålla storlek. En annan aspekt av att täcka en gammal tatuering är att man ökar mängden pigment i huden vilket kan innebära att tatueringen reser sig när man blir varm.
bottom of page